Elektroniske cigaretter – rygerens nye modetilbehør?

09092014-07Det støt stigende antal af e-cigaretbrugere verden over er intet mindre end fænomenalt. Flere millioner rygere har allerede byttet tobakken ud med e-cigaretten og har mærket den sundhedsmæssige og økonomiske fordel heraf.
Tal fra en YouGov-undersøgelse fra 2013 viser faktisk, at der i England alene var mere end 2,1 millioner e-rygere – en stigning på 300% sammenlignet med året før. Undersøgelsen blev gennemført på vegne af velgørenhedsorganisationen Ash (Action on Smoking and Health), der arbejder for afskaffelsen af tobaksprodukter.
Stigningen i antallet af e-rygere skyldes tydeligvis, at rigtig mange rygere i høj grad ønsker at lægge tobakken på hylden, men er også et resultat af den strammere ryge-lovgivning, der er blevet gennemført i rigtig mange lande i Europa i løbet af de sidste 10 år. Med e-cigaretter er det nemlig blevet muligt for rygerne at få deres daglige nikotinfix uden at bryde loven.

Markedet bugner af forskellige smagsvarianter og e-cigaretter, hvilket betyder at det nu er blevet muligt at tilpasse din e-cigaret til din tøjstil, dine dagsplaner og dit humør! Samtidig betyder smagsvarianter med frugt, chokolade, kaffe eller vanilje, at rygning ikke længere er ensbetydende med dårlig ånde og tøj, der lugter, selvom du stadig får dit nikotinbehov dækket. Du kan dog naturligvis også få e-cigaretter med tobaks- og mentolsmag, så det er bare at prøve sig frem og så naturligvis at vælge din foretrukne nikotinstyrke.

Med et så populært fænomen som e-cigaretten er nye ord allerede begyndt poppe op. Derfor kalder mange e-rygere det for ”at dampe”, når de ryger på deres foretrukne elektroniske cigaret, fordi røgen reelt set er en damp, der opstår under opvarmning af nikotinen. Og nu ”damper” rigtig mange af de kendte også.

En hurtig google-søgning afslører faktisk, at internationale musikstjerner som Bruno Mars, Barry Manilow og Katy Perry og skuespillere som Johnny Depp, Leonardo DiCaprio og Zaz Efron også benytter sig af den lille elektriske enhed. Pinterest bugner af tavler med billeder af kendte, der bruger deres e-cigaret – og så kan vi jo kun gætte på, hvilken smag der er deres favorit. Tidligere har kendte skullet holde deres dårlige rygevaner og deres cigaretter ude af kameraernes lys, men ikke længere. E-cigaretterne er ikke noget at være flov over, og flere stjerner blev blandt andet set ”dampe” til den årlige Golden Globe-uddeling. Og når også de kendte bliver spottet med en e-cigaret, får omtalen endnu mere liv, og flere og flere rygere får lyst til også at prøve den nye trend.

Men hvor skal man starte, hvis man ønsker at skifte røgen ud med damp? Svaret ligger heldigvis ligefor. Førende mærker som DanSmoke tilbyder masser af hjælp og gode råd på deres hjemmeside, som for eksempel hvordan e-cigaretten ser ud, hvordan den virker, samt feedback fra andre brugere. Her kan du også læse mere om, hvordan du vælger den rette nikotinstyrke og læse andre brugeres vurdering af smagsvarianterne. Rigtig mange brands tilbyder desuden såkaldte startsæt, der fungerer som en billig prøvepakke, så du selv kan få syn for sagen.

E-cigaretterne er kommet for at blive og flere og flere rygere – og kendisser – har allerede fundet, at denne nye, sundere og socialt accepterede trend er en langt bedre måde at få nikotinbehovet dækket på – både ude og hjemme.