Hvorfor e-cigaretter har vundet, så stor global popularitet

22092014-12For ca. et årti siden, indførte mange land nye antiryge love. Disse love gjort livet meget svært for rygere, som blev begrænset til, at ryge på offentlige steder. Forskere begyndte derfor, at udvikle et produkt der kunne erstatte det vi kender, som tobak cigaretten. De første e-cigaretter blev produceret kommercielt i Kina i 2003.

Hvad er en e-cigaret?

Det er et elektronisk apperat, der ligner og smager som en traditionel cigaret. Den væsentligste forskel er, at den ikke indeholder tobak. Tobak er et skadeligt stof, der kan påvirke helbreddet for rygere og passive rygere. E-cigaretten bruger nikotin væske, også kendt som e-væske. Denne væske er lavet af uskadelige ingredienser som propylenglycol, nikotin, smagsstoffer, vegetabilsk glycerin og vand.

E-cigarettens funktioner

De oprindelige funktioner i en elektronisk cigaret, inkluderede et batteri, varme element, og en e-væske. Batteriet består af et batteridrevet rør, der indeholder e-væske. Varme elementet opvarmer e-væsken og hjælper med at fremstille cigaret smag. Når e-væske er opvarmet, producerer det en damp, som rygeren inhalerer. Dampen udåndes i form af en skyfri damp, der ligner røg. Efter udånding forsvinder dampen næsten øjeblikkeligt.

Disse e-cigaretter har udviklet sig gennem årene, og findes nu i todelte sæt, bestående af varme element og batter. Der er også den disponible e-cigaret; en enhed, er kasseres efter brug. Engangs- e-cigaretter er ideelle for dem, der gerne vil eksperimentere med e-cigaretter og have dem med på farten.

Nikotin styrker

E-væske indeholder forskellige niveauer af nikotin, der passer til brugeren behov. Styrken af nikotin spænder fra lav til meget høj. Meget høje nikotin koncentrationer kan variere fra 24 mg til 37 mg, mens lavere styrker kan variere fra 3 mg til 19 mg, alt afhængig af producenten. E-cigaretter der er helt fri for nikotin, er også tilgængelige.

Smags- varianter

E-cigaretter kommer i forskellige varianter at gøre ryge oplevelsen sjovere. Tag f.eks. Dansmoke; en af de førende e-cig producenter, som tilbyder en bred vifte af smags- varianter. Nogle af deres populære varianter er bla. Arabian Classic, US Original, Royal Scandinavian Sweet Royal, menthol, Coffee Bean og Vanilla Ice.

Hvorfor e-cigaretter har vundet, så stor global popularitet

Sundere end traditionelle cigaretter – Traditionelle cigaretter er fremstillet af tobak, der indeholder tusindvis af skadelige kemikalier. Disse kemikalier er kendt for, at forårsage sygdomme, såsom lungekræft og tuberkulose.
E-cigaretter indeholder ikke disse farlige kemikalier, og det gør dem til et sundere alternativ.

Brugervenlig og miljøvenlig – E-cigaretter er røgfrie og lugtfrie, da de ikke indeholder tjære. Det betyder, at du ikke behøver, at bekymre dig om misfarvede tænder og negle, ildelugtende tøj, hår eller møbler. De hjælper også med, at beskytte miljøet, da de udsender damp i stedet for røg (kulilte).

Hjælp til rygestop – E-cigaretter kommer med forskellige nikotin niveauer og er derfor ideelle for dem, der gerne vil stoppe med, at ryge. Brugerene kan gradvist reducere deres nikotin indtag, indtil de til sidst kan kvitte tobakken helt.

Billigere end traditionelle cigaretter – Når en ryger har investeret i et e-cigaret sæt, falder udgifterne til rygning drastisk. For eksempel, en engangs e-cigaret koster det samme, som 40 traditionelle cigaretter. Det giver brugeren en besparelse på ca. 50%.

Design, kvalitet og pris på e-cigaretter er forskellige, fra det ene mærke til det andet. Disse virksomheder leverer også tilbehør, som batterier, patroner og e-væske. Alle produkter sælges til konkurrencedygtige priser.