Hvorfor er elektroniske cigaretter så populære?

19012014-01Mange af os har hørt om den nyeste trend, hvor flere og flere rygere skifter til elektroniske cigaretter.
De er også kendt som e-cigaretter og dette alternativ har fået en hel del fans den sidste tid. Alligevel er der stadig en del as os, som ikke helt kan forstå, hvorfor dette produkt har opnået, så stor anerkendelse. For at værdsætte det store antal af fordele, skal vi først have kigget på, hvordan e-cigaretten virker og først da kan vi begynde, at få indblik i fordelene.
Inden vi fortsætter, skal vi have et hurtigt kig på den typiske e-cigaret.

Hvordan virker e-cigaretten?

En elektronisk cigaret fungerer ved, at opvarme en væske der er opbevaret inde i et glas, metal eller plastic cylinder. Metalelement laver væsken til damp, som derefter inhaleres af rygeren. Til gengæld vil den inhalerede “røg” give en vis grad af nikotin. Dette vil bidrage til at opfylde nikotin behovet for enhver, der forsøger at stoppe med at ryge traditionelle cigaretter. Da de flydende væsker er meget koncentreret, kan rygeren nyde mange sug før, at skulle udskifte filteret.

Ingen tilsætningsstoffer og bedre kontrol

Den største fordel ved brug af elektroniske cigaretter er, at de modsat til almindelige cigaretter, ikke indholder skadelige
tilsætningsstoffer i røgen. Kemikalier som f.eks. kviksølv, bly og endda formaldehyd findes i traditionelle cigaretter. Den elektroniske cigaret har elimineret disse kræftfremkaldende stoffer, og kan have stor ære af, at risikoen ved rygning undgås.

E-cigaretten tillader også brugeren selv, at have kontrol over nikotinforbruget. For dem der bare gerne vil stoppe med, at ryge, vil en højrere styrke af nikotin hjælpe. Over tid kan man se trappe ned på nikotinen. Det hjælper på trangen og gør det nemmere, at skifte fra almindelige cigaretter til e-cigaretter uden at skulle i gennem en “kold tyrker”.

Mange smagsvarianter

Rygere kan nyde et utal af forskellige smags varianter, som kommer med en elektronisk cigaret. Selvfølgelig vil det fra tid til anden, ændre oplevelsen af, at ryge og bruges nok mest til at skabe lidt afveksling.
Man kan få smags varianter af chokolade, pebermynte, nelliker og endda også flødekaramel, så fristelsen er simpelthen ubestridelig.

Tilpasset design

Op til dette punkt har vi haft stor fokus på selve filteret og det er vigtigt, at erkende, at elektroniske cigaretter er tilgængelige i en lang række unikke designs. Kunderne kan vælge metal, glas eller keramiske mærker, så der findes faktisk et skræddersyet design, der passer til enhver smag. Fra det minimalistiske til det fantastisk smukke, må man sige, at det er en cigaret der passer til min personlighed og stil. Det er der bestemt ikke ved almindelige cigaretter.

Bekvemmelighed

Når alt kommer til alt, er den elektroniske cigaret meget bekvemmelig at bruge og det er noget almindelige rygere aldrig vil opnå. Disse smarte apparater kan bruges i det offentlige rum, som f.eks. på restaurant og i biografen, så dem der har hårdt brug for nikotin efter en middag eller en film, har ingen grund til at bekymre sig.

Sideløbende med personlig bekvemmelighed, skal vi også huske på, at dampe fra elektroniske cigaretter er langt mindre generende for dem der ikke ryger. Potentielt ubehagelige situationer kan helt undgås på den måde. Dem med ægtefæller eller børn, der afskyr røg fra almindelige cigaretter, vil være helt tilfredse med det elektroniske alternativ.

Det var nogle af de vigtigste grunde til, at e-cigaretter har vundet sådan en voksende popularitet, blandt rygere i alle aldre og samfundslag. Da dette er en forholdsvis ny tendens, vil det være meget interessant at se, hvad fremtiden bringer, for dette spirende og fængslende alternativ.